Fototävlingens vinnare:

TEMA: HÖST
Bidrag nummer 3: mkarlstrom.blogg.se [135 röster]

Mejla dina kontaktuppgifter till mig [photolens@hotmail.com] så jag kan ge dem vidare till tvspelsweb.se! Stort grattis och tack för alla fina bidrag, deltagare och röstare!

Förresten, vill du göra mig glad? Lägg en röst HÄR. Du är bäst! ♥

Puerto Rico, Gran Canaria I


Vi började flygresan mot Gran Canaria den 23 oktober 2010.


Utsikten från hotellbalkongen var fantastisk. Soluppgång och havsutsikt på samma gång!


Första kvällen då vi stannade ute för att se på den vackra solnedgången.Stad i ljus. Underbart med alla lysande lampor, en stad som aldrig blev mörk!

Tillbaka till höst-vardagen

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Hola amigos! :) Nu är jag hemma från Gran Canaria, 30 graders värme och sol varje dag. Nu blir det att vänja sig vid 5 graders temperatur, snöslask och underbar kyla! Hur som helst, min resa var amazing och jag lovar att det kommer upp bilder lite senare! ♥

Packat & klart -> Gran Canaria!


Imorgon tidigt på morgonen/natten avgår flyget men jag ska ta mig till flyplatsen redan idag, så vi hinner sova lite. Hur som helst, lova mig att ha det superbra! Även fast vädret här inte är lika bra som där borta, men ha det toppen! Vi hörs då jag är tillbaka, om en vecka. PUSS & KRAM! ♥

20/10/2010 kl: 20.10En ny rosa skönhet


Från CDON.COM för ca 150kr (billigt, eller vad?)

Gillar den förutom laddningssystemet. Man måste ladda den via datorn, såsom endel iPods också. Och dessutom håller batteriet ca 3 timmar då det är fulltladdat, men vad göra? Billig som tusan och man kan väl inte kräva mer, dessutom gillar jag den, snygg som *beeep*. Nu ska jag ladda ner lite bra musik, pussar! ♥

Header under min resa


Har uppdaterat headern och den kommer vara där så länge jag är på resa. Åker i och för sig först på fredagen, men ändå! Nu är den där så behöver jag inte ta stress över att inte ha den klar. :) Vad tycks? Bra header för min resa? ;)

Undrat du över något, ang. mig, bloggen, foto? Ställ en fråga HÄR! ♥

Have you been abroad?


Jag har varit i Finland (bor ju där, haha), Sverige, Danmark, Turkiet, Teneriffa och snart Gran Canaria (hör ju till Spanien). Om inte mindre än fyra dagar är det dags för avfärd. :) Jag ser så framemot denna solsemester.

Gör mig superglad, rösta HÄR och du är bäst! ♥

Köttbullar


Typisk svensk mat, eller hur? =) Men ändå gott som tusan.

Min modeblogg, check it out:

Kolla in den här; thefashions.blogg.se! ♥

Purple


Tröja H&M / Jeans Nelly.com / Skor Puma

Jag älskar att hoppa på outfitbilder, haha. Som ni antagligen märkt. Oftast blir dock en arm eller huvudet avkapat, som på denna. ^^ Ska göra en massa läxor och städa rummet, så ni kommer inte höra så mycket av mig.

För att göra mig glad får du jättegärna rösta på mig HÄR. Säg vilket nummer du röstade så lottar jag ut fem länkar! (Jag har redan lovat länkar åt några, så ni kommer självklart få det!)

Använd reflexskärm!


Sorry för kvaliteten, det blir så då man sparar i gif-format.


Bilderna, av bättre kvalitet än klippet ovan.

Ser ni skillnaden? Men reflexskärm blir ljuset bättre och konturerna skarpare. Har du inte en reflexskärm? Gör en egen, såhär gör du! Man ser ju stor skillnad i alla fall! :)

Dagens

Topp ONLY / Leggings ILINK / Halsband Nelly.com / Armband KappAhl & GinaTricot

Shit vad kallt det är ute. Några få grader bara, men om en vecka befinner jag mig på Gran Canaria och enligt gårdagens väderrapport är där ca 29 grader för tillfället. :) Jag vet att ni är avundsjuka, men jag är lite ledsen för det också. För det första missar jag de fina höstfärgerna på träden som troligen kommer bestå av enbart kvistar då jag kommer hem, för det andra kanske jag missar den första riktiga snön men förhoppningsvis är marken vit då jag kommer hem. Nu ska jag njuta av denna lördag, trevlig helg! ♥

Question


Självklart tänker man "vad liten mun jag har", "mina ögon är för små" eller något liknande. Men för mig spelar utseendet inte så stor roll. Jag spacklar inte ansiktet med tio lager foundation varje dag eller överanvänder kajalen. Jag jämför mig inte heller med andra, utan jag är mig själv! Nu menar jag inte att på något sätt trycka ner dem som tycker utseendet har stor roll, huvudsaken är ju att man trivs med det själv. Men min åsikt är att "insidan är viktigare än utsidan".

Du röstar väl på mig HÄR? Skulle betyda mest! ♥

Ikväll blir det:
I D O L !

Vem är din favorit?
Mina favoriter är Geir och Jay!

Water #3

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Sky is falling down

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Snygga jackor

H&M har fått in riktigt fina höst-/vinterjackor. Jag gillar speciellt den jackan som är i mitten. Har velat ha en sådan jättelänge, så ska väl se om jag inte beställer en från H&M.

Vilken jacka är din favorit?
Du är bäst om du röstar på mig HÄR! ♥

För 10 år sedan


För tio år sedan, år 2000, var jag 6 år gammal, hade blondt hår och älskade Pokémon. Varje gång jag fick pengar av mamma eller pappa sparade jag dem för att kunna köpa Pokémonkort. Med dem spelade man eller bytte med andra. Jag var helt enkelt förälskad i Pokémon. Jag hade även små plastfigurer som man kunde leka med. Åh, vad jag saknar den tiden! Har fortfarande kvar alla Pokémonkort, kan ju inte med gott samvete slänga dem, tänk hur mycket tid och pengar jag offrade för dem. De kommer nog vara i tryggt förvar i en mapp förevigt.

Älskade du något speciellt då du var liten?

Finalisterna i fototävlingen


1. ebeccah.blogg.se

2. lovelyeverafter.blogg.se
10. jonnans.blogg.se

Har fått in många många bidrag och här är de tio finalisterna i fototävlingen med temat höst, i samarbete med Tvspelsweb.se!

DU SOM RÖSTAR:
- Skriv numret på bilden du vill rösta på.
- Du får rösta högst EN gång. En röst/IP-adress.
- Du får rösta på dig själv.

Deadline: 20 oktober kl. 23:59
Pris: Reflexskärm 5 i 1 (110cm)

Snyggingar från GT


Jag gillar strumpbyxor. Brukar sällan gå i sådana men nu i höst är det riktigt fint. Antingen till shorts eller till en snygg skjorta. Hett hett hett! Gillar de prickiga som verkar vara populärt i de flesta affärskedjor.

Tycker ni strumpbyxor är snyggt i höst?

Landskapsfotografering

Dag = ljusa och kalla färger.

Solen: Kom ihåg att inte fokusera på solen, kan förstöra linsen! Fokusera därför på något annat på bilden!
Färger: Det blir väldigt ljusa färger om man fotar i dagsljus. Därför skulle något slag av filter, t.ex. detta filter vara bra (mina bilder är utan filter) att använda.
Djup: Försök få ett djup i bilden, antingen genom redigering eller att testa olika inställningar.
Himlen: Den är snygg på många sätt. Antingen är den klarblå eller så är det molnigt. Kan bli riktigt snyggt med ett bra djup. Gråfilter rekommenderas om du vill framhäva en mulen dag.
Redigering: Då man redigerar bilden är det bra att tänka på att färgerna blir naturliga och att inte bilderna blir överexponerade.

Kväll = varma och mörkare färger.

Solen: Om du fotar en solnedgång blir solen ofta bra på bild.  Använd gärna något av ovannämnda filter för att få en bättre ton.
Färger: Varma färger! Lägg på lite värme och fördjupning i redigeringsskedet så blir det bra.
Himlen: Detta gör hela bilden. Var inte rätt för att fota "för högt upp" på bilden, halva bilden kan faktiskt bestå av himlen, i alla fall om tonerna går i orange-rött-lila. Dessutom ser man nyansskillnanderna vilka gör bilden vackrare!
Redigering: Fördjupa och mörka ner, varierar från kamera till kamera, gång till gång, hur bilder blir och ser ut. Det gäller bara att försöka sig fram.

Som jag sagt tidigare, övning ger färdighet! Alla tips är sådana jag använder, och detta är enbart tips. Hur du gör får du själv bestämma! :)

Look for today

Topp H&M / Kofta H&M / Leggings Pieces / Skor DLS

... Upptäckte precis en grej. Var är mina accessoarer? No idea. Superglad ändå! Slutade precis skolan, kort dag och nu har jag hela dagen på mig att göra vad som helst. Inga planer, lite läxor som jag tänkte ta itu med detsamma, men annars ingenting! Har ni också en lika skön dag? Kramar. ♥

PS! Du vet att du är bäst om du röstar på mig HÄR och HÄR (nummer 7, ge TVÅ röster)! ♥

Just a long beach

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Hallåhallå! Skolan från åtta till fyra med bland annat skolfotografering, gymnastiktimme med 10 km löpning och mycket mer, mer intressant och mindre intressant. Jag bjuder på lite strandbilder jag fotade senaste helg. Längtar verkligen till Gran Canaria, 11 DAGAR KVAR! Känner att ni är väldigt avundsjuka! :) Ha en fin kväll, nu ska jag plugga och laga våfflor! ♥

Some pearls

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8

Vi minns sommaren 2010

Några somriga favoriter vi minns. :) Dessa har jag publicerat under sommarmånaderna. Gud, nu kan ni bara vänta till nästa sommar för att se en fjäril, eller njuta av värmen medan jag om två veckor ligger på beachen, solar, har det skönt och blir brun! ♥ Njut av dessa somriga bilder, nu välkomnar vi hösten!

Rösta, rösta, rösta HÄR. Ni vet att ni är bäst! ♥
Lust att rösta på min bild? --> Nummer 7, du kan ge 2 RÖSTER HÄR!

Morgonfråga


Jag har höstlov tre dagar - 28-29 oktober (torsdag-fredag), sedan kommer en helg, och 1 november (måndag). Konstigt att vi har på så vis detta år. Hur som helst kommer jag ju åka till Gran Canaria, så höstlovet påverkar mig inte så mycket! :)

Ni får fortfarande rösta på mig HÄR, det skulle betyda massor! ♥

Water #2

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Eftersom vattenbilder verkar vara populära här så slänger jag in två bilder till. Sorry för kvaliteten, de ser överredigerade ut men kvaliteten då man laddar upp bilder på blogg.se blir dåliga om man inte använder "Save for web" och Photoscape har ingen sådan funktion. Hoppas det gillas ändå! :)

Glöm inte att rösta HÄR, din röst är guldvärd! ♥

Ny design, tryck F5!


Uppdaterade designen, dock är den fortfarande under finslipning! :) Men vad tycks? Ha en fin söndagskväll. ♥

Glöm nu inte DETTA, din röst betyder mest!

Desperate housewives


Bilden är från Google wallpapers.

Jag är seriöst beroende av denna underbara serie. Denna helg har jag sett hela säsong ett och är nu inne på andra säsongen. Har inte boxarna men kollar på TVduck.com, jättebra, förutom att man endast får se 72 minuter och sedan blir det en timmes paus, men jag rekommenderar den sidan. Bra kvalitet och allt!

Är du "beroende" av någon TV-serie?

Marabou vintervit


Har smakat på den nya Marabou chokladen, Vintervit. Den smakade som vilken annan vitchoklad som helst och tyckte inte det var något speciellt med den. Men jag älskar vit choklad och självklart då denna också. Jag förväntade mig dock mer...

Har ni smakat på Marabou Vintervit? Åsikter?
Rösta på mig HÄR. Ni är bäst! ♥

Sunset II

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Get your partylook


Sena höstkvällar? Party? You name it. H&M har D-E-T, det! De har nu fått in nya snygga höstkläder till bra pris. Kolla bara på dessa exempel ovan, hur fina är inte klänningarna. Matcha det med klackar, accessoarer och en snygg jacka. Perfekt kväll! 

Hur klär du dig inför en utekväll, på hösten?

Hösttecken #2

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Water


Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Har känt mig kreativ och fotat vatten. Tog fram min reflexskärm, en lampa, ett vitt A4-papper, ett plastlock, ett stativ och självklart Melody Clickit (min kameras namn som blev till här). Så, vad tycks?

Vill ni se mer vattenbilder? You like 'em?
Jag tävlar med denna bilden hos Mirella, här!

Question of today

Jag kollar oftast på bloggarna via Bloglovin och där kollar jag slumpmässigt i en ordning bloggarna kommer. Annars brukar jag klicka in mig på Isabellas och Zandras först. :)

Fototävling


Nu ordnar jag en tävling i samarbete med tvspelsweb.se och vinsten är reflexskärm 5 i 1 (110cm). Du kan läsa mer om reflexskärmar här

Tema: Höst

Vill du delta?
Ladda upp höstbilden på din blogg/hemsida och länka till mig och till priset - (http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-110cm-p-1771.html). Skicka sedan länken till ditt inlägg i en kommentar.

Regler:
- Du får delta med högst ett bidrag och inga collage!
- Bilden måste passa in på temat "Höst".
- Bilden ska vara fotad av dig!
- Bilden får vara redigerad.

Deadline: 13 oktober 2010, kl. 23:59. 

Efter deadlinen kommer jag välja ut 10 finalister där sedan Ni får rösta på Er favorit! Lycka till.

Grässtrå

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Outfit + länkningar

Linne Nelly / Cardigan Cubus / Leggings I♥LINK / Skor DLS / Halsband Nelly

Har precis slutat skolan och ska nu droga några Desperate Housewives avsnitt. Idag behöver jag inte oroa mig för läxor eftersom det är en så kallad "jobbdag" där vi ska införtjäna en viss summa pengar som via skolan går till någon fond. Kanske inte intresserar er. Haha! 

Här är de 25 första som röstat på mig HÄR (rösta för att få en länk):
Demitra, Mickaela, Endastbild, Emelie, Ida, Felicia, Anna, Emira, Cassandra, Vannichis, Stephanie, Emma, Mirella, Isabelle, Carolina, Elin, Linnea, Jennifer, Amandah, Nathalie, Therese, Steffie&Ellen, Ebba, Lisa och Outlives.

I nästa inlägg presenteras 25 andra som röstat! Om du vill bli länkad är det bara att ge en röst - glöm inte att säga att du röstat också! :)

News

Linne, 99kr [länk] / Halsband, 39kr [länk] / Linne, 59kr [länk]

Har beställt hem lite kläder från Nelly (jag älskar deras snabba leveranstid) och här har ni dem! Eller ett par shorts (de är vita, men finns tydligen inte kvar av dem mer) fattas från bilden. Nu tänker ni säkert, varför köper hon shorts? Jo, för jag åker till varmare breddgrader om ett par veckor! *Längtar*

Rösta på mig HÄR och du blir länkad (säg bara till)! :)

Frågelifråga

Jag skulle antingen vilja vara Usain Bolt bara för att få veta hur det känns att springa så fort eller så skulle jag vilja vara Kenza bara för att hon verkar vara så härlig och glad! 

Rösta på mig HÄR och du blir länkad (säg bara till)! :)

There's a hand


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Dåligt med inspiration? Lek med självutlösaren, eller... Vad är bättre än att gå in på favoritbloggen och hämta lite inspiration. Det gjorde jag. Hämtat från Tinkerbellas blogg. Hoppas du inte har något emot dessa foton, jag gillade din idé. Hur som helst... Ska läsa lite matematik före det blir dusch och TV. Ha en fin kväll. ♥

Pommes frites

Maten för några dagar sedan - fiskpinnar, french potatoes, sallad.

Hallåja! Skolan, check. Nu ska jag snart börja läsa till matematikprovet. Men före det ska jag äta allt för mycket grillchips och bloggar, besvara kommentarer, twittra och självklart kolla bloglovin! Så ha den fint så hörs vi.

Rösta på mig HÄR och du blir länkad (säg bara till)! :)

Lägg en röst på mig!


Jag är med i en tävling och det skulle betyda jättemycket om du röstade på mig! DU BLIR LÄNKAD OM DU RÖSTAR, så säg till då du röstat! ... Så lägg din röst HÄR. Din röst är guldvärd. Kiss&hugs.

Snyggingar från H&M

Den blåa jeansskjortan har jag velat ha ett bra tag, men på grund av H&M's långsamma leveranstid har jag helt enkelt struntat i att köpa den. Men visst är skjortor snyggt nu i höst, till ett par leggings? Gud jag är förälskad i höstmodet. ♥

Heart at the beach


Jag älskar den här dikten, den är så fin och så känslosam. Finns det någon dikt du verkligen älskar? Finns ju hur många dikter som helst och jag själv älskar att skriva dikter, egna påhitt alltså. Känner mig väldigt poetisk ibland och skriver ganska ofta egna dikter. Älskar att hitta på rim! Hihi.

Lördagsfråga

Mitt drömyrke är nog fotograf! :) Jag skulle så gärna vilja tillbringa en dag med fotograf-Bingo, i alla fall efter att jag såg Kenza & Tyra show. Han verkar mycket härligare och snällare en den bild jag haft om honom tidigare. Hur som helst - jag älskar att fotografera och skulle jättegärna vilja bli det, men som det ser ut nu är det bara ett intresse. Men egenföretagare inom modebranschen skulle också vara kul! ;)

Få den rätta bokeheffekten!


Här har ni några enkla tips på hur man får den rätta bokeh-effekten, dvs. rätta stoleken på "bollarna". Genom att ställa in på manull fokus (tips) kan man själv välja effekten enligt smak och tycke! OBS - detta tips är för system-kameror och på endel kompakta digitalkameror finns liknande funktioner men jag vet inte hur det är med alla.

Vill ni se fler fototips? Vad?

Fredagsinspiratörer

Vecka 39: Mickaela Wallin, 17 år.
"Jag älskar allt inom styling så i bloggen blir det mycket skönhetsråd,smink, hår, naglar och kläder samt några gryma låtar då och då."

Vecka 40: Emelie, 15 år.
"Älskar att fota och att träna handboll på dagarna. Skolan är sämst och livet är bäst. Tycker det är kul att blogga och att få visa upp sina bilder man tagit och så."

Vecka 41-42: Fanny Aasheim, 13 år.
"Jag är en 13-årig modegalen tjej. I min blogg läser du om min vardag i skolan, alla mina underbara kompisar, musik, chill och såklart, kläder!"

Vecka 43-45: Elin Johansson, 14 år.
"Det är svårt, som person är jag nog sån som får alla och le, liten & stort intresse för fotografi, spelar lite golf på fritiden annars är jag med vänner & då hänger oftast min kamera med! :)"

Vecka 46: Maria Hallberg, 15 år.
"Är en väldigt glad & uppåt tjej, som ääälskar att skratta, ha kul och skämma ut mig, haha! Ääälskar också att fota & att shoppa/kolla på kläder, vilket också märks väldigt mycket i min blogg."

Vecka 47: Diman, 15 år.
"Jag har en tvillingsyster och är en ganska snäll tjej! I min blogg får ni se livet från en tvillings sida med text och bilder!"

Vecka 48: Hannah, 11 år.
"I min blogg får ni läsa om vadag, foto och mode. Ibland kommer ett inlägg om lite udda & roliga saker!"

Vecka 49: Zandra Åberg, 18 år.
"Zandra heter jag, 17 år från hålan Hjo. Går sista året på medieprogrammet o lirar innebandy på fritiden. I bloggen hittar du det mesta. Foto, kläder, tips, musik o massa mer. Hope you like it, HUGS!"