Autumnpictures


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Gjorde igår lite ordning i bildarkivet och då dök det upp en massa höstbilder. Till exempel dessa är tre av hundra bilder jag fotade under en skogspromenad. Så vi blickar tillbaka på tiden lite, men det kan ju i och för sig kännas skönt i denna vinterkyla!

Arkivbilder: Sommarblomma


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Liknande bilder från sommaren → Sommarblomma

Outfit


Topp ONLY / Kofta Cubus / Jeans H&M / Halsduk H&M

Då var det en ny vecka igen! Och den startade jag med 1½ timme skola. :-) Så nu kan jag bara göra ingenting resten av dagen. Har känt mig väldigt professionell också, har nämligen fotograferat fåglar idag! Haha, detta var nog det onödigaste inlägg jag nånsin skrivit. PS: Nu ska jag äta choklad! Ha det bra i kylan! ♥

Time to vote!


Rösta HÄR! Glöm inte att kommentera att du röstat så jag du kan få din överraskning och länkning! Jag är NUMMER 3! Din röst är mer än guldvärd. Ha en trevlig söndagkväll & första advent! ♥

Första advent


Bild från förra året.

Idag är det söndag och första advent. Hur har vi firat det då? Jo, med ett ljus tänt i adventsstaken och med julmat. Senare ikväll ska jag bort en sväng, men nu ska jag läsa lite matematik till provet imorgon. Hatar tredje- och fjärderötter, samt funktioner! Men det är bara att läsa...

Pepparkakor


Lillasyster har bakat pepparkakor idag, så jag hjälpte henne med typ tre stycken och att äta degen. :-) Det är ju degen som är det bästa! Visst är pepparkakorna och goda då de är klara, speciellt med glögg. Det smakar jul! ♥

Deltar med den översta bilden hos Ida! Tävling i sambarbete med Tvspelsweb.se, tävlar om detta.

Lilla jul


Lilla jul är en tradition som firas i Finland. Denna inträffar varje år, lördagen föra första advent (dvs. idag). Man brukar fira den genom att julpynta, äta god mat och umgås med släkten - det är även vanligt att barnen i familjen får godis eller något annat som har med julen att göra. Hur som helst är det en fin tradition, tycker jag! :-)

Fredagskväll med IDOL!


Då var det fredagskväll och dags för Idol igen! JAY är en klar favorit och har varit det enda från början. Vare sig han röker eller har hållit på med droger tycker jag ändå han är en värdig vinnare! Det är trots allt rösten som spelar roll och han är ju med stor marginal bäst! Jag gillar Minnah också. Men Jay är hur som helst bäst!

Me, myself & I


FREDAG! Och vad tänker ni på när ni hör det? Jag tänker på helg & ledigt. Tre dagar man bara kan ta det lugnt, slappna av, tänka bort från skolan och ägna tid åt att inte göra någonting. Varför är fredagar den bästa dagen? Jo, känslan att sluta skolan klockan 12, komma hem & bara känna "ledigt i tre dagar" är en av de bästa känslor som finns. Så enkelt är det! Så nu ska jag droga lite Darin & Coldplay musik och sedan känna mig flitig och träna. Ha det skönt i vinterkylan och trevlig helg! ♥


Boots + nitar = kärlek


Har hittat mina drömskor. Eller nej, mina dröm-vinter-skor! De skulle se ut såhär & ha jättevarmt foder innanför så man inte behöver frysa fötterna av sig då man vistas ute i denna kyla. Många ställen, inte bara DinSko, har liknande boots, men liknande vill jag ha! Visst kan ni hålla med mig att de är fina? :-)

Frost


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Recept: Jultårtor


Detta är ett svårt recept - tycker jag. Jag brukar nämligen köpa färdiga smördegsplattor och färdig plommonsylt, så det tar typ fem minuten för mig att få dem i ugnen. Men har du inte tillgång till färdigköpta så är detta ett alternativ! Man kan ju alltid fråga i affären. (I Finland är det nämligen så vanligt att det finns i varje affär.) Hoppas ni förstår. Glömde ugnstempen!

225°C, ca 15 min.

Fråga


MIN EGEN BLOGG
För mig är min egen design viktig. Jag tycker min blogg är så pass personlig att jag själv vill trivas med den, så i detta fall spelar utseendet roll. Det är inte så att jag ändrar design varannan dag för att jag tröttnat på den gamla, utan mest då jag har lust bara.

ANDRAS BLOGGAR
Visst spelar det stol roll! Så som det mesta är det ju oftast första intrycket som spelar en stor roll. Jag gillar proffsiga och avancerade designer, men bara en viss färg kan ha stor betydelse. I det stora hela är det ju ändå innehållet som är det viktigaste. Men visst blir det roligare att läsa om designen runt omkring inlägget är fint! :-)

Jultårtor/stjärnor


Detta är nog det bästa när det kommer till julmat. Jag älskar jultårtor/stjärnor så otroligt mycket. På fredagen gjorde jag en plåt med sådana & idag gjorde jag 20 stycken till och de är redan uppslukade. Det tyder på att det finns en glupsk en i vår familj, och det är jag.

Färg


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Hade tråkigt häromdagen så jag tog fram: vattenfärg & ett vitt A4-papper och detta blev resultatet efter lite kladd. Visst kan man åstadkomma ganska mycket med lite färg? :-) 

Deltar med denna bild i en fototävling hos Demitra.

H&M's snyggingar


Snart är det jul och dags för julfest i skolan. Skulle gärna välja en av dessa outfits och eventuellt byta ut en del av det svarta mot någon färg, röd kanske. Men ni måste väl ändå hålla med om att H&M haft snygga kläder under det gångna året? Jag har varit helt besatt av H&M detta år och hoppas på att 2011 blir ett minst lika bra modeår för H&M. ♥

Ljung


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Winter clothing


Topp H&M / Jeans Nelly.com / Halsduk H&M / Skor WildShoe

Äntligen fredag - äntligen helg! Blir ett träningspass och därefter är det ledigt! :-) Nu tror jag att jag ska ordna upp lite i mitt rum, ordna lite i arkivet bland alla bilder och filer och kanske baka något helggott. Vi får se. Ha en skön helg! ♥

Ny höst-/vinterdesign!


Har länge funderat på att fixa en lite "vintrigare" design och idag blev det av! Det "råkade" komma snö så jag passade på att fota några fina vinterbilder och ett av resultaten ser ni i headern! Gillar den rosa färgen på ljungen/blommorna. :-) OBS! Tryck F5 om inte den nya designen syns.

Vad tycker ni om den nya designen?

Look


Skjorta H&M / Leggings Lindex / Skor WildShoe

Onsdag, jippiey! Ikväll blir det Harry Potter på bio, men före det ska jag hinna med alla läxor och träna! Nu ska jag snabbt kolla lite bloggar innan jag sätter igång. Ha det fint. ♥

H&M-paket

Fick igår hem ett paket med höst-&vinterkläder från H&M. Trodde jag! För i paketet låg fel varor jag hade beställt. Vissa var rätt, men vissa var fel också. Det var alltså detta jag beställde! Så ni får se kläderna då jag fått hem allt. :-)

Har du en fråga?


För att säkert och snabbt få ett svar på din fråga kan du ställa den HÄR (bloggsvar.se)!
Fråga vad som helst - om mig, bloggen eller kameran. The choice is all yours!

Blurry leaves


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II
Suddiga bilder, det är meningen, det kallas vind! :-)

Fredagsfråga


Jag har inte köpt en enda julklapp ännu! Och man har ju inte tänkt så mycket på att den där julen är här om mindre än två månader. Jag brukar börja min julshopping i början av december och sedan pågår den fram till dan före dopparedan ungefär. Får se hur det blir detta år, troligtvis liknande som tidigare! :-)

Jag kommer under dagen åka iväg på ett träningsläger så i helgen dyker upp några tidsställda inlägg, hoppas ni får en underbar fredag & helg. ♥

Vinnaren av SUMOpix.com-tävlingen!


Vinnaren blev Sandra! Ett stort grattis.
Sandra har kontaktats via mejl.

Tack till alla som medverkade i tävlingen, det var ca 50 personer. Och vinnaren drog jag genom att få en siffra från random.org och sedan räknade jag kommentarer (de med större chans två gånger, de med mindre en gång). Vill bara ni ska veta att det gick rättvist till. :-) Även ett stort tack till SUMOpix.com för samarbetet!

Jumpy jumpy


Linne H&M / Kofta Cubus / Jeans Nelly.com / Armband Lindex

Hallå! Igår snöade det & var minusgrader, idag regnar det & är typ 10 plusgrader. Vadå varierande väder? Positivt är ju att jag kan köra omkring med min möppe nu utan att ramla. :-) Ska snart börja på en ny design, något ni ser framemot? XOXO

Vintervita vinterbilder


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Så hade vi årets första riktiga snö här då, vilket betyder att den ändå kommer vara borta imorgon. Jag älskar allt som har med snön & vintern att göra (julen speciellt) förutom snöstorm - då man ska cykla hem från skolan och får precis allt i ögonen så man för det första är helt blind och för det andra ser ut som en panda. Kan också kallas: dagens problem!

Var klok, ät fisk!


Jag älskar fisk. Ungsfisk med grädde & dill  tillsammans med ungsstekta potatisar och grönsaker är nog bland det godaste som finns! Riktigt supergott, synd bara att man inte alltid hinner göra så god mat, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :-)

Hösten är här



Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Autumnleaves

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Vår spotify-lista!


Visst kom jag på en smart idé? Tillsammans gör vi världens bästa låtlista, tillsammans! Ibland brukar jag känna att jag hatar all musik jag lyssnar på, men därför har man varandra. Vårt mål är en bra låtlista, världens bästa nämligen! :) Det enda du behöver göra är....

Säg din 5 favoritlåtar! ♥

Koala cookies


Jag gillar att prova på nya smaker & nya maträtter och därför köpte jag Koala cookies. De är köpta på Gran Canaria. Visst är det sött med små koalabjörnar tryckta på dem? Inte nog med att de är söta - de är goda också! Chokladfyllning innanför. ♥ Perfekt lördagsgodis. :)

Vinn ett presentkort!

I samarbete med SUMOpix.com har jag nu en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 kr för fotoprodukt-er. På SUMOpix.com kan du beställa Canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.

Vill du delta? Besvara frågan:
Vilken är den minsta storleken på en Canvastavla du kan köpa från SUMOpix.com?

Dina chanser att vinna:
Mindre chans: svara på frågan ovan i en kommentar.
Större chans: svara på frågan ovan + länka till denna tävling & SUMOpix.com.
I kommentarsfältet nedan kommenterar du svaret + länken till ditt blogginlägg (om du länkat) och självklart kommer du ihåg att ange NAMN & E-POSTADRESS så jag kan kontakta den lyckliga vinnaren!

Deadline: 10 november 2010, kl. 23:59.

Efter deadlinen drar jag slumpmässigt en vinnare och kommer självklart iaktta de med större/mindre chans!
Inga kommentarer kommer godkännas innan deadline!

Yellow leaves


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Deltar r, vinsten är ett filter. [Deltar med den undre bilden]

Höstens beställning


Min garderob kommer höst-uppdateras om ett par veckor då ett paket med detta kommer hem från H&M! Så, nu är det beställt, kanske kan försöka spara lite money efter denna beställning, fastän det skulle locka att handla på höstrean! ... Måste bara inhandla en mössa & en ny vinterjacka, that's it!

Lookey


Tröja Lindex / Leggings Gran Canaria / Kavaj H&M / Skor Wild Shoe

Hej världen! Idag blir det att läsa en hel del på läxor och sånt, eftersom jag missade hela förra veckan p.g.a min Gran Canaria-resa. På kvällen blir det träning också, men före jag börjar med något ska jag se några avsnitt av bärldens bästa serie - Grey's Anatomy! ♥

Puerto Rico, Gran Canaria II


På denna ö finns det gott om krokiga vägar längs kusten. Vägen från Puerto Rico till Amadores.


En strand intill Puerto Rico - Amadores. Jag kan lova er att här finns världens klaraste vatten. Man ser allt och lite till! Varmt var vattnet dessutom. :)


Puerto de Mogán. Vacker liten stad som även kallas "Lilla Venedig". Söt liten håla med fina stränder & små affärer.


Små söta trampbåtar! Åkte faktiskt i en trampbåt men inte i en sådan man kunde åka ner i vattnet från, utan en helt vanlig. Benen fick verkligen stryk efter en timmes trampande, men roligt var det ändå!