Den lilla nya bloggen

Jag har bytt blogg, till en mer personlig blogg; personligare namn och mer fotoinspirerat. Alla bloglovin-prenumeranter har flyttats över till den bloggen, så förundra er inte över att ni kommer in på en annan adress. För er som inte följer mig med bloglovin, hittas bloggen HÄR! :-)

EDIT: Det är fortfarande femtiotal människor som går in här dagligen, så glöm alltså inte att jag har en ny blogg! Följ mig här om det intresserar er: http://www.bloglovin.com/blog/2257516/j-a-r-i-n-a-a-photo-diary!
Ja, jag lever!

Förlåt för dålig uppdatering, men det är så att jag ligger hemma med 39 graders feber, halsont, ingen röst och allmän kroppsvärk. Så nu ska jag bara ta det lugnt, knarka febernedsättande och halstabletter. Så ni får ha det bättre än jag har så hörs vi då jag är frisk igen. :-)

PS. Jag har något nytt på G angående bloggandet. ^^

Gör något kreativt - fixa naglarna


Här om dagen kände jag mig smått kreativ och fixade naglarna. Liknar lite fransk manikyr, fast med rosa nagellack och glitter, samt snett istället för "rakt". Det ser bättre ut på riktigt än på bild. :-)

Video: Redigera porträtt


Detta är en video över hur man snabbt och enkelt kan redigera porträtt, eller i alla fall hur jag redigerar mina portätt. Inte alla såklart, eftersom det finns tusen olika tips. Självklart är detta något ni inte behöver testa! :-)

Redigeringsprogram: Photoscape v. 3.5
Låt: Robbie Williams - Bodies

Selfportrait


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II
@ 50mm - 1/125 - f/4.5 - ISO400

My passion


Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III
@ 200mm - 1/60 - f/5 - ISO400

Tog fram spelet Alfapet/Scrabble och kände mig lite kreativ. Av min kreativitet bildade jag tre underbara ord "I love photo", som stämmer upp till hundra procent! Vad vore världen utan fotografering, kameror och bilder?

Läxor för hela slanten!


Nu börjar vardagen på allvar - en massa läxor och skolarbeten som ska göras, så mina planer för resten av kvällen är att fixa med dem! Vi får höras igen då jag har allt överstökat. :-)

Mina kameror


Denna 6 megapixels kamera fick jag julen 2007 och hade den i två år. Fotade mycket med den, speciellt närbilder och det var då mitt intresse för fotografering väcktes.

Bilder fotade med kameran:Detta är min nuvarande bebis vid namn Melody Clickit! ♥ Hon kom till mig julen 2009. En 10,1 megapixels systemkamera med de funktioner en nybörjare kan träna sig med. Perfekt för en person som precis upptäckt fotograferandet, men vill man mer måste man också satsa mer!

Det är några som frågat efter en kategori: Kamerautrustning, så nu kör vi igång! :-)

Redigeringstips


Beskärning, autonivå, motljus och fokus.


Färgbalans (magenta/blå), kloning och skärpa.


Skärpa, färgbalans (blå) och motljus.

Ny design!


Har under dagen fixat en ny vinterdesign som är lite mer personlig. Och här är resultatet efter en timmes fotografering, en timmes bildbehandling och en halv timmes designpysslande! Förhoppningsvis är den bättre! :-)

Bättre/sämre?

Ni glömmer väl inte Let's Dance ikväll?


De tre jag hejar på är: Anders Bagge, Alexander Rybak och Andreas Weise. Har ni redan någon som ni hejar på?

Favorit modebloggar


Rumi Neely - Lisa Olsson - Anderas Wijk - Louise Carlstedt

Här kommer en uppföljning av mina favorit fotobloggar, men denna gång är det modebloggar jag tipsar. De som jag gillar bäst och läser! :-) Vilken är din favorit modeblogg?

Flickan bakom kameran


Håll musen över bilden så får ni se mig! ^^

Den första bilden på mig jag publicerar på min blogg. Nångång var det väl dags - nångång är nu. Så nu kommer ni få se mer egobilder (haha) och outfitbilder på hela mig! Men namnet får förbli en gåta! Så vilket var ert första intryck? Var det såhär ni trodde jag skulle se ut? :-) Har ni fått en ny bild av mig & bloggen?

GinaTricot presenterar cardigans


GinaTricot har fått in supersnygga cardigans av spets/vackert mönster. Sådant gillas! Den naturvit-färgade/beigea är min favorit! Måste skaffas. :-) För övrigt tycker jag GT's vårkollektion är toppen!

Brighten up your day


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II
@ 50mm - 1/1000 - f/7.1 - ISO400 

Idag kring 10-tiden på morgonen hade vi solförmörkelse, men hann inte fånga det på bild så det blev en vanlig fotorunda på stranden i stället. Solen har inte varit framme på länge, men nu var den det äntligen! Härligt att sluka i sig lite D-vitamin och bara njuta av solskenet! ♥

Question


Jag börjar skolan redan imorgon! Men det känns ändå smått meningslöst eftersom vi på torsdagen (trettondagen) är lediga, men på fredag ska vi tillbaka till skolan igen. Så idag blir det en dag fylld med läxor och annat skoj, ha så bra. ♥

Hjärteformade muffins


Bakade tidigare idag morotsmuffins i mina nya muffinsformar som jag hittade på Åhléns för 25kr. De var små, men goda! Väldigt passande att göra en vinterdag då man ändå inte gör något annat kul. :-)

Örhängen, H&MH&M, 30kr!

Jag är ingen "örhänge-människa" men jag har efter hand börjat använda örhängen allt oftare, så dessa 9 par köpte jag på H&M, för endast 29,50 kr och det var normalpris! Ett bra fynd och de kommer nog till användning! :-)

Dresscode


Tröja Nelly / Jeans Nelly / Accessoarer Lindex & Nelly / Skor DinSko

Igår blev det en dag fylld med tre timmar av snömockning och det verkar bli det idag också. När slutar det snöa egentligen? Det ryms inte mer snö, eller så får vi helt enkelt öppna en slalombacke på gården. Inte klaga nu, snön är ju ändå så fin!

Favorit fotobloggar, del 2

Lina Svensson - Haidi Jakobsson - Elin Kero - Michaela Fagerudd


Du missade väl inte del 1?
Lina är en söt tjej med mycket fin och inspirerande blogg. Kreativ tjej med intressanta inlägg! Haidi är väl som många vet en bra fotograf och är mycket inspirerande även för de modemedvetna. Elin, "Nevnarien", är väl Sveriges proffessionellaste fotografbloggare skulle jag säga! Snygga bilder och en snygg klädstil! Michaela har en fin blogg och även hon är en av många förebilder för mig inom fotovärlden.

Nästa gång visar jag mina favorit modebloggar!

Det var en gång en ekorre...


Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

... som befann sig på en gård och tog fåglarnas mat. Han trodde att ingen såg honom, men det var någon som gjorde det. Den "någon" hann ta fram kameran och klicka av några bilder. Han såg att någon fotade honom och sprang iväg. Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Drip drop


Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Dagens outfit


Topp GinaTricot / Leggings H&M / Cardigan ONLY / Halsduk H&M

Idag ser det ut att bli fint väder, så jag får väl gå en fotorunda lite senare. Däremot är det jättekallt. Passade på att testa självutlösaren/trådutlösaren idag också, fungerade perfect! Blir förutom en fotodag också en städdag idag, så vi får höras igen efter städningen! Ha en fin andra dag på nya året 2011!

Mina nyårslöften

MINA BLOGG-NYÅRSLÖFTEN 2011

- fota mer bilder → fler fotografier & inlägg
----------» människor
----------» natur
- fixa mer outfit bilder & bilder på mig själv
- skapa en mer personlig blogg 
----------→ avslöja min identitet

- 200 Bloglovin'-prenumeranter 
- 150 unika besökare/dag
- svara på alla kommentarer
----------→ fler besökare

- vara aktiv
- inte blogga om onödiga saker och lägga upp inlägg bara för "utfyllnad", utan blogga då jag verkligen har något att blogga om!


Mina personliga nyårslöften tänker jag inte ta upp, eftersom jag hört att de "inte går i uppfyllelse" om man säger dem till någon annan. Så jag får hålla mina nyårslöften för mig själv!

Har du några nyårslöften gällande din blogg?

bloglovinFilmtips: Street dance


En superbra film för både killar och tjejer, vare sig du är fem eller nittio år gammal. En film där danserna street och balett förekommer. En bra blandning! 

Filmen går ut på att ett gäng street dansare övar inför en dansfinal och försöker hitta en lokal de kan öva i, och de hittar en. Men ägaren går med på att hyra ut den gratis endast om hennes balettdansare får vara med i deras dansgrupp och i dansfinalen. Det börjar med att balettdansarna är pessimistiska och vill bara dansa balett, men lär sig småningom mer och mer street dance. Men det vinnande numret måste ha något speciellt - så de kommer på en idé! De blandar street dance med balett. Hur går det då? Det får ni se i filmen. :-)

FyrverkerierTvåtusenelva - tjugohundraelva - två noll ett ett. Det kommer kännas konstigt att skriva och säga det, men man vänjer sig väl. Mitt nyårsfirande var bra! Såg många snygga raketer och några foton lyckades jag knäppa av också. Ha ett fint nytt år, 2011!

Det är 100% sant


... att jag älskar foto och allt som ordet foto innebär - att fotografera till exempel. Denna fina t-shirt vann jag i en tävling och jag fick själv välja texten, men är inte "PHOTO"  passande? Det tycker jag i alla fall. :-)