Bli fredagsinspiratör!



En gång per vecka drar jag en lycklig vinnare som får en menyplats för en vecka i taget! Anmäl dig här. Glöm inte skriva allt som skall vara med: namn, ålder och kort info! Och självklart bloggadressen/hemsidan.

Fredagsinspiratörer genom tiden

Kvistar och blad


Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Fokusera rätt!



Första bilden - bokeh-effekt: AF gör så att bokeh "bollarna" blir mindre och fokuserar på närbilden. Med MF kan man själv ställa in storlek på "bollarna" efter smak, pluspoäng för det!
Andra bilden - kvist: AF gör en fin effekt i bakgrunden och bra fokusering men MF bilden är ändå min favorit. Bra skärpa, bra färg, bra bakgrundseffekt!
Tredje bilden - blåbärsris: AF ger sämre bakgrundskvalitet men det blir klara färger, inte lika på på att fokusera. MF ger bra skärpa, bra bildkvalitet och riktigt snygg bakgrundseffekt. 

Alla bilder jag har fotat är fotade med Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Some kind of grass

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

I am pink

Topp Lindex / Jeans Nelly.com / Halsband I♥LINK / Skor WildShoe / Armband Lindex

Tycker ni också att september borde klassas som vintermånad då det är tre grader ute? Brr... Det tycker jag och därför tog jag fram mina vinterskor, de klassiska uggsen (inte äkta)! Gud så varma och sköna de var. Hur som helst - nu börjar provveckan för mig och jag kommer hålla uppdateringen på ganska låg nivå p.g.a. alla prov. Ha det bra i alla fall! ♥

Vilken header vill du se?



Ska jag behålla den nya eller ta tillbaks den gamla?
Din åsikt som räknas. :)

Blueberry

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Cubus välkomnar hösten


Visst är tröjor fint i höst? En vacker brun nyans på en stickad tröja med lös polohals - så ser min drömtröja ut. Tror H&M har en jag skulle vilja ha. Snyggt till leggings eller jeans, boots eller skor.

Är den stickade tröjan ett höstmåste?

Vilken bloggare vill du träffa?

Jag skulle vilja träffa min förebild inom fotografi - Tinkerbella! Tänk er en dag med henne eller med din egen bloggvärldsidol. Självklart vill jag träffa många fler, men just Isabella vore häftigt. Förutom de fina fotografierna är hon ju så söt och har otroligt bra stil! Så vem skulle du vilja spendera en dag med?

Ur arkivet - purple

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Igår: kladdkaka

Tänker inte skriva upp något recept på kladdkaka för jag slår vad om att alla har ett recept redan eller så är det bara att googla och välja ett av tusen recept från nätet. Kladdkaka som kladdkaka. Alltid lika gott! ♥

Bakar du ofta?

Söndagens

Topp ONLY / Leggings H&M / Jacka Lindex / Halsduk H&M / Skor Puma

Dagens började med snabbstädning och fortsatte med mat hos farmor! ♥ Gottgott. Snart ska jag iväg på kalas (igen) och därefter ska jag ta itu med läxor. Måste till exempel göra ett projekt klart & börja läsa extra mycket på olika ämnen eftersom provveckan börjar på torsdag. Ha en fin (och kylig) dag!

Vilket höstplagg?

Jag måste säga att jag inte riktigt vet. Jag kör helt enkelt min egen stil. Men en skinnjacka, polotröja, leggings (H&M har ett par supersnygga leggings där hälften är tyg och hälften är läder/skinn) - det är ju något som alltid funkar. Vad tycker du? Vad måste du ha i höst?

Kärlek stavas L-O-V-E



Det du behöver för en sånhär bild är: ett papper, en kajal, ett suddgummi. Du skriver med kajalen på pappret och drar sedan lätt med suddgummit över för att få en cool effekt! ;) Lite annorlunda bild, men vad skulle jag annars göra denna lördag än hitta på nya, coola, fräcka och grymma saker att fota! Haha, be inspirated! ♥

We love WEEKDAY

Jag älskar Weekdays kläder. De sticker ut lite från mängden, inte lika som alla andra (GinaT, H&M, Lindex osv). Weekday har helt enkelt hittat sin egen stil och det är den vi älskar!

Gillar du Weekday?

Foodtime

Spaghetti, köttfärssås & grönsakswok. ♥

You've got hair in your face

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys! ♫ Idag har det varit en helt vanlig dag: skolan och sedan hem och städa rummet och just nu sitter jag och drogar Darin-musik. Jag tror jag är kär i honom. Men hallå, vem gillar inte "Microphone" låten? Kärlek. ♥

The 3 winners


LOVEHANNAH.BLOGG.SE
Denna rosa, söta blogg drivs av en 11-årig tjej vid namn Hannah. Hannah fixar sina snygga naglar, visa sina fina outfits och lägger upp modeinlägg. Besök den söta tjejens blogg nu! 

CHRISTINAERIC.BLOGG.SE
En fin tjej med snygga bilder. Dessa ord beskriver bloggen bäst. Christina brukar ha fotodagar med sina vänner och förutom fotografering gillar hon också fotboll. Hennes blogg innehåller mest naturbilder och är värt ett besök! 

SWEETHAWAII.BLOGG.SE
12-åriga Miranda är personen bakom denna blogg. Miranda skriver om sin vardag, fotograferar olika bilder och lägger ut videoklipp på låtar, videor osv. En väldigt söt blogg med mer eller mindre allt! Gör tjejen glad och klicka in på hennes blogg.

Dagens blogg

Anmäl dig - nu! Du har tid till klockan 17 imorgon (24 september, fredag) då jag slumpvis drar 3 vinnare och skriver några rader om bloggen + lägger upp en bild på bloggen. Så, var med vettja! Inga begränsningar - dvs. du får anmäla dig hur många gånger du vill! Lycka till, sätt igång med anmälningarna för nu kör vi!

Med/utan mascara


SVAR: Ni minns väl min mascara jag köpte för ett tag sedan? Nu tänkte jag då visa hur det ser ut utan och med mascaran. Så vad tycker ni? Bättre eller sämre? 

↓ Med mascara / Utan mascara ↓

Smulpaj med äppel

Skiva ett äpple i skivor och lägg dem i en smord form. Strö över ca 2 msk socker och 2 msk kanel. Smält 100 g margarin och häll därefter i 1½ dl vetemjöl, 1½ dl havregryn och 3 tsk socker i det smälta margarinet. Bre ut smeten ovanpå äppelbitarna. Och sedan → ugnen! 


Grädda i 225 grader tills kakan fått en brun nyans (ca 20 minuter). Servera med vaniljsås. Supergott. Varning för beroende!

Objektiv-jämförelse

Canon EF 50mm f/1.8 II: Detta objektiv är bäst på närbilder och detaljer. Fokusen på objektet blir bra och bakgrunden blir blurrig. Även väldigt bra på att göra bokeh-effekt. Bra för portätt!
4/5 poäng - rekommenderas! [1175 kr, Scandinavianphoto]

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III: Bra på detaljer (50mm är dock bättre), bra skärpa och bra på långt håll! Bra ljus (nagellacksbilden) och färg i jämförelse med mina andra objektiv.
4/5 poäng - rekommenderas! [1695 kr, Scandinavianphoto]

Canon EF/S 18-55mm f/3.5-5.6: Ett bra standardobjektiv för en person som inte "vill så mycket" eller inte vill ha "det där lilla extra" på sina foton. Fotar hyfsat bra (bäst enligt mig på 55mm). Även om färgkvaliteten inte är det bästa kan man ändå uppnå mycket med detta objektiv.
3/5 poäng - rekommenderas för nybörjare! [1995kr, Scandinavianphoto]

OBS! Detta är mina åsikter, din åsikt kan vara helt annan och det accepterar jag också, säg gärna till vad du tycker om dessa objektiv! :)

En klassiker


Jag älskar Vänner/Friends. Det är en TV-serie man kan se många gånger om och om igen. Alla säsonger är så speciella, alla är bra. Jag älskar dem helt enkelt.

Finns det någon TV-serie du älskar?

Splash!

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Läxor


Nu ska jag stänga ner datorn för en timme eller så för att plugga och läsa igenom alla läxor, jag går ändå i gymnasiet och vill inte slarva från första början - och nästa vecka börjar den stressiga provveckan! Förresten, vad tycker ni om min söta, rosa miniräknare? :) Jag älskar den. Så nu ska jag läsa engelska glosor, läsa kemi och göra matematikuppgifter!

Har ni mycket läxor?

Före & efter - redigering

Autonivå, autokontrast, överstrålning, motljus och beskärning.

Autonivå, överstrålning, nyans och färg.

Jag har använt mig av redigeringsprogrammet PHOTOSCAPE v3.4 som finns att ladda ner gratis HÄR! Ett bra redigeringsprogram som jag rekommenderar! Bra början för Photoshop skulle jag tro.

Fråga

Jag läser mycket fotobloggar och modebloggar, så det är väl det jag läser mest. För övrigt tycker jag bilder spelar stor roll - inlägg utan bilder blir ofta mycket tråkiga att läsa. Det är min personliga åsikt, vad är in åsikt?

Hösttecken

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

De 3 vinnarna


TWINBLOGG.BLOGG.SE
Jag tycker denna design är lite rockig, men ändå professionell. Gillar du Twilight och musik passar denna blogg perfekt för dig. Bloggen drivs av två 13-åriga tjejer som heter Sandra och JOz, besök deras blogg - den är värd ett besök! 


FANNYBS.BLOGG.SE
Bloggen skrivs av ett Justin Bieber-fan vid namn Fanny. Fanny skriver om foto, sport, tävlingar och inte minst Justin Bieber. Är du också en Biebertok så som Fanny tycker jag du ska besöka hennes söta blogg.


MAARIAWH.BLOGG.SE
Tolvåriga Maria står bakom denna blogg. Med kameran i handen säger Maria att hennes blogg innehåller allt mellan himmel och jord. Är du en allätare precis som Maria kan denna blogg passa dig. Maria visar också outfits och har tiotals kategorier som säkert minst en passar dig. Besök!

Röd-vita-blommiga naglar


Har precis suttit med en röd och en vit nagellacksburk och lackat naglarna. Började med två lager rött nagellack. Sedan kommer vi till det småpetiga - vita blommor. Jag använde mig av än tandpetare, men man kan säkert använda sig av något annat också. 

Hur brukar ni lacka era naglar?

Vill du bli dagens blogg?


Anmäl dig - nu! Du har tid till klockan 17 ikväll då jag slumpvis drar  3 vinnare och skriver några rader om bloggen + lägger upp en bild på bloggen. Så, var med vettja! Inga begränsningar - dvs. du får anmäla dig hur många gånger du vill! Lycka till, nu kör vi!

AVSLUTAD!

H&M ispirerar

Jeans utav alla dess slag. Jag gillar H&M's jeans - de är passliga i stoleken och passar ofta även sådana som jag med smala och långa ben. Jag använder dock sällan jeans nuförtiden, använder typ alltid leggings eller jeggings.

Varifrån köper du dina jeans?

Höstblåbär

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

Ny design, tryck F5


Fräschade upp designen med en nyare header och lite brunaktigare bakgrund, det passar väl bra till hösten? Men jag skulle gärna vilja veta din åsikt om den nya headern och bakgrunden! 

Vad du att jag ska förnya i min design?

Från topp till tå


Tröja ZARA / Leggings H&M / Armband Lindex / Skor Puma

Hello sunshines! Har precis varit med syster till stan - kom hem med två stycken nagellack! Så nu blir det att lacka naglar. Hur som helst, idag ska jag ut och fota lite höstbilder och städa rummet. Ha det skönt, i höstens tecken. ♥

Shoppingfråga

Jag shoppar allt som oftast på H&M och GinaTricot. Men jag har två favoritaffärer och det är Weekday och Nelly.com! Självklart shoppar jag även på Lindex, KappAhl, Monki, Cubus och BikBok, men det är mer sällan. Jag shoppar alltså hellre billigare och mycket än dyrare och lite. :)

Veckorevyn+chips=fredag


Nu ska jag slå mig ner med Blog Awards specialnumret av Veckorevyn och njuta en halvtimme innan Idol börjar. Tar självklart med mig chipsskålen. Så här ser en normal fredagskväll ut för mig! :)

Hur brukar dina fredagar se ut?

Nya kläder, ja tack!


Jag är fullkomligt förälskad i Nelly. I skjortor. I tröjor. I armband. I leggings. I ringar! ♥ Ni förstår nog inte. Tänker redan nu kryssa för lite grejer för min julklappsönskelista - önska kan man ju alltid! 

Gillar du Nelly? Brukar du beställa därifrån?

Äppelkaka med maräng


Bakade precis en äppelkaka, med recept från eget huvud. Jag tycker det är kul att laga recept som man inte vet resultatet på, som denna kaka. Lite äppel och kanel mellan marängen. That's it, superenkelt, supergott. Gäller bara att pröva sig fram! :)

RECEPTET
Bottnet: Blanda 2dl mjöl, 100g smör, 1msk socker och 1msk mjölk. Bred ut i en kakform och grädda ca 10 minuter i 200 grader.
Fyllning: Dela ett äpple i tunna skivor och lägg på bottnet. Strö över lite kanel och lägg in i ugnen ca 10 minuter.
Maräng: Vispa 3 äggvitor och ¾ dl socker tills massan blir stel nog att hälla ovanpå kakan. Strö över mandel och grädda ytterligare tills massan stelnat och fått färg (ca 15 min).

Vatten

Canon EOS 1000D + Canon EF 50mm f/1.8 II

IDOL-fråga


Jag kollar på det och jag fullkomligt älskar Idol. Höjdpunkten varje höst/vinter stavas I-D-O-L. Jag har älskat någon varje år. 2004: Darin, 2005: Agnes, 2006: Erik, 2007: Amanda, 2008: Kevin, 2009: Erik. Vilket betyder att jag måste älska någon detta år också! ;) För er som missat det sänds Idol tisdag-fredag kl. 20:00 på TV4.

Dagens outfit


Tröja Nelly.com / Leggings H&M / Skor DLS / Armband KappAhl

Detta är looken idag. Enkel, men varm och skön en blåsig och kall höstdag som denna. Lekte lite i Photoscape för att få till bilden lite, men det blev ju inte precis så lyckat. Men övning ger färdighet. Ska äta lite + städa och sedan blir det träning, ha det bäst! Kram.

Eac design smycken


Gillar du smycken? ... Men du har inte råd att offra så mycket. Då är denna smyckessajt perfekt för dig! För det första, det finns underbart fina smycken för 20 kronor och uppåt. Lova att du kollar in denna sajt, för detta kan du bara inte missa. Mer info om du klickar på bilden eller här!

PS! Kolla in mina favoriter. {1} - {2} - {3}

Sea feeling


Sitter och tittar runt på nätet, äter godis och fixar lite bilder. Måste snart ut och fota nya eftersom arkivet börjar bli föråldrat. Ni får nöja er med lite såhär halvdåliga bilder tills jag har fotat nya. Hur som helst, ska bara kolla Bloglovin' och sedan ska jag träna! Bye.

Pancakes


Har varit till big city och shoppat lite, mest smycken och sådant bara. Kommer dyka upp i bloggen nångång. Har varit i ett badhus och nu då jag kom hem gjorde jag pannkakor/plättar. Gott att servera med jordgubbssylt och färska jordgubbar. :)

Jag deltar med den bilden till höger i en fototävling HÄR och vinsten hittar du HÄR.

Beauties


Gud vilka snygga skor, eller hur? Jag älskar modellen, utformningen, smyckningen, detaljerna, färgen! Allt. Det ända problemet är att jag inte kan gå i klackskor. För det första blir jag supermegalång och för det andra, nej. Men jag vill ändå ha dem. Från Melba, 549kr!

Dagens fråga


Jag fotar som sagt med en systemkamera - Canon EOS 1000D + olika objektiv till. Läs mer om min kamerautrustning här, om du är intresserad! ;) Ha en riktigt fin helg, kramar.

Squirrel

Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Det gäller att fånga ögonblicket. Och jag lyckades. Eller nja. Men rätt bra blev det i alla fall. ;) Nu ska jag och min kompis C in till stan för att se Toy Story 3 & äta massa popcorn och pommes. I'm out →

100 prenumeranter = överraskning

bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
Jag lovar er en överraskning vid 100 prenumeranter. Vare sig ni gillar den eller inte tror jag alla som läser min blogg blir glada! ;) Men det får vänta tills 100-gränsen är avklarad! Klicka på ikonerna för att följa mig via bloglovin. Kramar.

Two fingers = peace!


Linne H&M / Leggings I ♥ LINK / Bolero Reflex / Skor I ♥ LINK

Jump as high as you can! Detta var den första (av hundra) hoppbilder jag lyckades lyfta från marken på. Förutom ansiktsuttrycket är det inget man kan klaga på. Så, vad har jag gjort idag? Skolan, I was a gulnäbb! Hemma och fota med lillasyster (älskar mina nya grejer). ♥ Så nu ska jag redigera bilder, peace and love!

Sunset I


Canon EOS 1000D + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III


Nu är det mitt! Ett efterlängtat objektiv anlände idag, tillsammans med ett stativ! Gud vad jag älskar både objektivet och stativet. Stativet är så lätt, men ändå stabilt och objektivet - kärlek! Ska ut och fota solnedgången lite senare! Ha det toppen. ♥

Nagellack


Bilder från Google, collaget av mig.

Åh, vad jag älskar nagellack! Det är så vackert med knallröda fingrar eller ljuslila. Vad som helst. Lösnaglar, you name it! Min favorit är fransk manikyr, eftersom det inte är för mycket färg, det går att matcha till vad som helst och dessutom ser det naturligt ut!

Hur lackar du helst dina naglar?

Dagens fråga


Jag läser båda! Det är svårt att säga vilken jag gillar bättre. Fotobloggar älskar jag, eftersom jag själv gillar att fota och detsamma gäller mode. Så, det är svårt att välja. Båda!

Smyckesträd


129kr från Åhléns.

Mamma hämtade det med sig till mig idag. Tack! ♥ Nu har jag äntligen nånstans att lägga mina smycken. Jag tycker detta dekorationsträd är värt sitt pris och fastän det inte väger mycket kan man i princip lägga på hur mycket smycken som helst, stabilt alltså! Finns i färgerna svart och vit, i två olika storlekar!

Svart & vitt


Inget av detta skulle jag tacka nej till. Jag älskar höstmodet, även om det är väldigt dystra färger. Men vad gör det. Svart och vitt är ju också fint, eller hur? :) Linnet var helt fantastiskt vackert & leggingsen kommer nog bli mina! Ge mig allt. ♥

Vilket plagg är din favorit?

TIPS: Ladda ner typsnitt


Detta är instruktioner för Windows XP, jag hänvisar er med Visa till Isabellas blogg, hon har det bra förklarat! :) Nedan ser ni några typsnitt jag tipsar, har precis laddat ner lite nya. Frågor? Var inte rädd för att fråga, fråga på!

Städat skrivbordet


Har suttit hela hela morgonen och sett på film, men jag kom fram till att göra något lite roligare - som att rensa upp i mappar på datorn. Gjorde mig en ny bakgrund och lade alla filer på rätta platser. Nu ska jag ladda ner lite typsnitt till datorn också!

Vad har ni för bakgrund på er dator?

Chokladbanan tårta (egen mix)


Smält 100 g smör, låt svalna. Blanda 1½ dl mjöl, 3 dl socker och 1½ tsk vaniljsocker. Vispa ner 2 ägg i blandningen. Häll ner smöret i smeten, blanda. 
Därefter häller du hälften av smeten i en form och delar en ½ banan och lägger på (se bilden). Blanda i ca 3 msk kakao i smeten som återstår. Häll ovanpå. Strö över lite mandelspån

Grädda i ugnen i 160 grader, 30 minuter.
PS! Detta är kladdigt.



Look for today


Topp Weekday / Kofta Cubus / Jeans Nelly.com / Skor Puma / Armband Nomination & Cocoo.se

Har visst blivit lite dålig uppdatering den senaste tiden. Men som ni vet går skolan före bloggen, tyvärr. Det gör även jobbet & träningarna. Hur som helst hinner jag i alla fall blogga lite nu, ska dock på jobb vid fyra men slutade tidigt och ska har inte mycket läxor. Vi hörs igen. Ha det bra, ni är bäst! ♥